Zoek de therapeut

Therapeut in uw regio zoeken

Klik voor de dichtstbijzijnde therapeut bij u in de buurt op de landkaart hieronder of klik hier voor een adressenlijst.
 
 

Over de therapeut

PDS-therapeuten

U kunt voor het darmmanagement programma terecht bij gespecialiseerde PDS-therapeuten. Zij zijn aangesloten bij de landelijke vereniging: ‘Samenwerkende PDS-therapeuten’ en werken in praktijken verspreid over Nederland. Deze therapeuten hebben minimaal een driejarige opleiding tot hypnotherapeut gevolgd. Daarnaast hebben zij een aanvullende PDS-specialisatie gevolgd. Aan deze specialisatie hebben verschillende vooraanstaande internisten en professoren meegewerkt als gastdocent. Alle therapeuten zijn lid van een beroepsvereniging die bij- en nascholing verplicht stellen. Ook zijn ze zelf beroepsaansprakelijk en aan klacht- en tuchtrecht onderworpen en werken met een behandelovereenkomst.

PDS-therapeuten met kinderaantekening

Een deel van de PDS-therapeuten heeft zich extra geschoold om op basis van een wetenschappelijk onderzocht hypnoseprotocol ook kinderen met chronische buikpijn te kunnen behandelen.

In nauwe samenwerking met C. Frankenhuis is in 2011 een bijscholing voor PDS-therapeuten ontwikkeld om deskundig uitvoering te kunnen geven aan het wetenschappelijk onderzochte hypnose-protocol voor kinderen met chronische buikklachten. Carla Frankenhuis (hypnotherapeut, verpleegkundige) deed in 2007 met professor dr. Marc Benninga (kinder-maag-darm-leverarts) en dr. Arine Vlieger (kinderarts) wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van hypnose bij kinderen met het prikkelbare darmsyndroom en onbegrepen buikklachten. Vervolgonderzoek (2012) toont aan dat 70 tot 80% van de kinderen op lange termijn pijnvrij is.

De bijscholing ‘Hypnotherapie bij kinderen met PDS’ is geaccrediteerd door de Nederlandse Beroepsvereniging voor Hypnotherapeuten (NBVH). De bijscholing leidt niet op tot algemeen kindertherapeut. Kinderen met meervoudige problematiek worden verwezen naar een kindertherapeut.

Share our website